Camelpark SEO központ

Mit jelentenek ezek a számok?
 FIGYELEM

Rövid magyarázat a PageRank kijelzõ által megjelenített értékekrõl:

Camelpark modul

- A Google PageRank érték egy 0 és 10 közötti egész szám, melyet a Google kalkulál, frissít. Ezzel jelzi egy-egy weblap "erõsségét" és (többek között) ez alapján rendezi sorba a keresési találatokat.

- Google által indexelt lapok száma: a Google keresõben rákereshetsz, hogy hány és mely weboldalaidat indexeli a Google. Ezt üsd be a keresõbe: site:www.sajatoldalad.hu
Tehát ezt a bekarikázott számot jeleníti meg automatikusan a modul:

Google Sites

- Google által nyilvántartott Backlink-ek száma: a Google-en arra is rákereshetsz, hogy hány és mely, az oldaladra mutató linket tart számon a Google. Ezt üsd be a keresõbe: link:www.sajatoldalad.hu. Fontos: a Google a manipulációk csökkentése miatt töredékét vallja be a valós linkeknek. Ezt az értéket nyugodtan szorozhatod legalább 10-zel, tapasztalataim szerint kevesebb, mint a tizedét jelzi a Google. Ha pontos számra vagy kíváncsi, akkor a Google Webmaster Tools a megoldás.

Google Links

- Yahoo által indexelt oldalak száma: a Yahoo keresõben rákereshetsz, hogy hány és mely weboldalaidat indexeli a Yahoo. Ezt üsd be a Yahoo keresõbe: site:www.sajatoldalad.hu
Ez átirányít a Yahoo Site Eplorer-re és megjeleníti a következõt:

Yahoo sites

- Yahoo Site Explorer által nyilvántartott Backlink-ek száma: végtelenül hasznos lekérdezés.
A Yahoo keresõbe írd be: linkdomain:www.sajatoldalad.hu -site:www.sajatoldalad.hu
A Site Explorer szemérmetlenül megmutatja az összes számontartott linket. Ez áll legközelebb a valósághoz. Ebben a formában a lekérdezés kizárja a weboldalon belül nyilvántartott linkek számát, csak a külsõ linkeket mutatja. (Ezért kell a -site:www.sajatoldalad.hu tag a keresésnél.)

Yahoo Inlinks

Tehát a PageRank modul elsõdleges funkciója, hogy ezeket a lekérdezéseket elvégzi helyetted nap mint nap és megjeleníti az eredményt, anélkül, hogy ezzel terhelné a weblapod, vagy ezzel töltenéd az idõd. A trend a lényeg! Rögtön látod, ha fogyni kezd az indexelt lapok száma valamelyik keresõn. Szemmel követheted napról-napra, hogyan fedezik fel a keresõk a weblapodra mutató linkeket. Erre született a kijelzõ!