Internet kapcsolat és szolgáltatások - www.RealCom.hu
Szervereink dedikált szerverhoszting területen lettek elhelyezve, amely kifejezetten szerverek és egyéb informatikai eszközök üzemeltetésére lett kialakítva. Biztosított az állandó páratartalom és hőmérséklet valamint a szünetmentes áramellátás. A szerverek nagy megbízhatóságú Internet kapcsolattal rendelkeznek az alábbiak szerint:

Magyar Internet Kapcsolat - BIX - www.RealCom.hu
Jelenleg 100 Mbit-es kapcsolattal rendelkezünk a magyar Internet peering központ felé. A BIX hálózat a magyar Internet szolgáltatókat kapcsolja össze nagy adatátviteli sávszélességet biztosítva. Ez a kapcsolatunk nagysebességű elérhetőséget biztosít ügyfeleinknek bármelyik magyar szolgáltatótól és annak teljes hálózatából. A vonalak garantált rendelkezésre állása 99.9% éves szinten.

Local peering - www.RealCom.hu
Internet szolgáltatónk egy második, alternatív adatkicserélő központot biztosít számunkra, amit Local peering-nek hívnak. Ez a hálózat egy alternatív peering központ, ami a szolgáltatás megbízhatóságának növelése céljából épült ki. A Local peeringhez kapcsolódó tagok számára ez alternatív adatkicserélési útvonalat jelent, például a BIX üzemzavara esetén a tagok zavartalanul folytathatják egymás ügyfeleinek kiszolgálását anélkül, hogy erre a drága és ehhez képest kis sávszélességű nemzetközi vonalaikat kellene használniuk.

Nemzetközi Internet kapcsolat - www.RealCom.hu
2 Mbit garantált sávszélességgel rendelkezünk a nemzetközi Internet szolgáltatók felé. Ez duplája a szokásos hoszting sávszélességnek! Ezt a 2 Mbit-et három, független nemzetközi szolgáltató biztosítja. Partnereink számára ez megbízhatóságot és gyorsaságot eredményez, mert egyrészt egy szolgáltató teljes kiesése sem okoz észrevehető fennakadást, másrészt az adatcsomagok az optimális szolgáltatót/útvonalat választva jutnak el a címzetthez. Természetesen itt is érvényes a 99.9% rendelkezésre állás éves szinten.

Szerverpark - www.RealCom.hu
Szervereink a HP ProLiant duplaprocesszoros szervercsalád tagjai, egyenként két darab x64 Intel Xeon processzort és DDR3 ECC hibajavító memóriát tartalmaznak. Integrated Lights-Out távfelügyeleti rendszert nyújtanak, valamint a redundáns energiaellátási, hűtési és memóriamegoldások támogatása révén kiszolgáló tápegység-, ventilátor- és meghajtóhiba esetén is zavartalan munkavégzést biztosítanak.

Fizikai biztonság - www.RealCom.hu
A szervertermet aktív belépés ellenőrző rendszer (kódolt kártyás rendszer) védi a jogosulatlan belépéstől. 24-órás biztonsági személyzet egészíti ki a biztonsági rendszert, valamint zárt láncú videorendszer figyeli az eseményeket. A szerverterem automatikus riasztórendszerrel rendelkezik, mely jelzi a behatolást (betörést), szabotázst, fosztogatást, füstöt ("Sniffer"), tüzet, ill. az épület rendszereinek rendellenes működését. A szerverek zárt rack szekrényekben vannak, a szekrényeket zárt rács veszi körül.