Szeretnénk a HD Sentinel weblapot elsősorban a Google, de persze a többi meghatározó keresőben is feljebb hozni a találati listán, illetve ennek kapcsán jelentősen növelni a lap látogatottságát.

HD Sentinel logo

Jelenlegi kulcsszavak és azok pozíciói a Google magyar találatok között:
adatbiztonság és adatmentés (nincs az elsõ 1000 találatban)
adatvesztés (127), adatvédelem (nincs az elsõ 1000-ben)
bad sector (1), hard disk (1)
hibás szektor (31), merevlemez (33)
SMART és winchester (szintén nincs az elsõ 1000 találatban)

SEO felmérésMérjük fel a HDD Sentinel weblap állapotát, elsősorban jelenlegi Google PageRank és linkerősség értékét, illetve, hogy mennyire felel meg a jelenlegi tartalom SEO szempontból.

Előre borítékolható a siker szempontjából, hogy az oldalra mutató linkek fogják elsõsorban meghatározni a Google helyezést:
- jó közelítéssel 70 százalékban a linkerősség és
- 30 százalékban a tartalom és annak optimalizáltsága határozza meg a SERP (kersõk találati listája) pozíciót.

Ember a földönA továbbiakban 3 kiváló keresõoptimalizálási eszközzel is megvizsgálom a HD Sentinel weblap jelenlegi SEO állpotát, erõsségét. Domain-Pop részletes backlink analízis, SeoMOZ weblap erõsség és SEO Quake (Firefox modul) mérések következnek.

Talán a legfontosabb a fentiek közül a Domain-Pop backlink analízis: részletes riportokat láthatunk a lekérdezett oldalra mutató linkekrõl - és nem csak a sajátunkat, hanem a konkurencia oldalát is vizsgálhatjuk vele.

A SeoMoz és a SEO Quake általános SEO adatokat mutatnak, de hasznos ötleteket meríthetünk belõlük. Lássuk, hogy miken tudunk javítani!

Page StrengthVizsgáljuk meg az oldalt a SeoMOZ Page Strength SEO eszközzel a weblap relatív erősségét egy 10-es skálán, illetve telepítsük a SEO Quake modult Firefox alá a további html vizsgálatokhoz.

Nem is annyira ez elért végeredmény érdekes a SeoMOZ vizsgálat során, mint inkább az összegyûjtött SEO tények.
Hasonló adatokat mutat a SEO Quake is, bár én más okok miatt használom ezt az eszközt: A SEO Quake inkább nap-mint-nap használatos villámgyors lekérdezés. Olyan, mint a Camelpark PageRank kijelzõ de még több adattal - igaz, csak egy plussz kattintás után.

http_wwwMegvizsgálom, hogy a Hard Disk Sentinel weblap domain kezelése optimális-e. Hát jelenleg nem az! Két ok miatt nem:

Checkmark Először is: kétnyelvű a weblap - a lapon lévõ kis nyelvi zászlócskákkal lehet nyelvet váltani. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy angolról magyarra vátáskor azt angol nyelvű .../index.php kezdőlap helyett a magyar .../hu/index.php jelenik meg. Tehát a teljes magyar és angol tartalom azonos domain-en van, csak külön könyvtárban.
Jelenleg a magyar kulcszavas linkek is az angol nyelvû kezdõlapot hivatkozzák, aminek nincs értelme:
a linkelt kulcsszavak nem szerepelnek a hivatkozott oldalon!!!

Checkmark Másodszor: elérhető a hdsentinel.com és a www.hdsentinel.com is, nincs közöttük átirányítás, nem egyértelmû, melyik a preferált domain, melyiket kellene konzisztensen linkelni.

Link buildingLink building - azaz linkelési stratégia.

Két jelentõs célt szolgál a linképítés: látogatók számának növelése és keresõ pozíció javítás.
Mindkettõ csak akkor valósulhat meg, ha minõségi és releváns, nagyértékû oldalakról (is) szerzünk linkeket. Nem minden link azonos, valójában óriási különbség lehet - és van is - a bejövõ linkek között.

Alapelv: Az effekív linkelési stratégia nem azt jelenti, hogy szerezzünk annyi linket, amennyit csak lehet! Helyette olyan linkekre fordítsd az energiád, amely potenciális érdeklõdõ látogatókat is hozhatnak!

Backlink stratégiaBacklink építési tippek, vagyis hogyan szerezzünk kis-, közepes- és nagyértékû linkeket az oldalunkra.

Nyílvánvalóan azoknak a weblapoknak van esélye komolyabb backlink rendszer elérésére, amelyek ténylegesen hordoznak értéket, tehát a tartalom valóban egyedi és hasznos mások számára.

A HD Sentinel weblap ilyen, saját fejlesztésű különleges és értékes technológiát kínál, tehát minden esélye megvan arra, hogy értékes linkeket szerezzen.

Meta tagok Sallangok, felesleges sallangok.
Talán így jellemezném a jelenlegi HTML headert. Nem korrekt a HTML definíció, javítani kell a kulcsszavakat, a description tartalmát és mindenképpen javaslom eltávolítani a felesleges META bejegyzéseket.

Az "onsite", vagyis a weblapon történő optimalizálás a HTML fejlécnél és a META tagoknál kezdõdik.