EinsteinHa nem csak azért készítünk honlapot, hogy fel lehessen tüntetni a névjegykártyán, vagy legyen hová kitenni a családi fényképeket a rokonság számára, akkor alapvetõ kívánalom, hogy az a honlap megtalálható legyen az interneten. Ha másra nem, legalább a cég nevére rákeresve. Sok vállalkozás internetes oldala még akkor is csak a huszonhetedik helyen bukkan fel, amikor kifejezetten a cég nevét írjuk be - ez presztízsszempontból sem az igazi.

Amennyiben pedig egy kicsit is komolyan vesszük az internetes jelenlétet, a keresõoptimalizálás hozzásegíthet ahhoz, hogy többszörösére növekedjen a látogatottság (a kiinduló állapottól és az optimalizálás minõségétõl függõen akár több tízszeresére is!), ennek pedig használható, kulturált honlap­pal és vonzó termékek­kel, szolgáltatások­kal kombinálva üzletileg is jelentõs lehet a hozadéka és ismertségünket is nagymértékben növelheti.

Igazán profi keresőoptimalizáció főleg akkor szükséges, ha a nemzetközi piacot célozzuk meg angol nyelvű honlap­pal, mivel a magyar nyelvű internet még mindig annyira kezdetleges állapotban van, hogy itt szinte minimális optimalizálás­sal is lehet tarolni a keresők­ben. Más kérdés, hogy éppen a hazai internet-fejlettség miatt a legtöbb területen az elérhető üzleti eredmény is korlátozottabb. Ez viszont semmiképpen nem jelenti azt, hogy nem kell törődnünk honlapunkkal!!!

forrás: http://keresomarketing.fpn.hu