HDSentinel kulcsszavakA lekérdezéshez a Free Monitor for Google ingyenes programot használtam, amelyben könnyen és gyorsan beállíthatók a figyelni kívánt kulcsszavak, vagy akár összetett kifejezések is.

Látható, hogy a "bad sector" és a "hard disk" szavakra máris jól szerepel a lap, viszont az "adatbiztonság", "adatmentés", "adatvesztés" és "adatvédelem" kulcsszavakra még gyúrni kell, ezek valóban olyan szavak, melyekre fel kellene tűnni és lehetőleg az első oldalon a Google találati listán.

SEO szempontjából a siker egyik meghatározó feltétele a helyesen választott kulcsszavak, tehát hogy valóban releváns forgalmat generáló szavakra optimalizáld az oldalad. Nem kell sok, 5-10 kulcsszónál többre nehéz és talán nem is hatékony optimalizálni.


Free Google MonitorUpdate (egy hét elteltével): döbbenetes tény, hogy a cikk hatására, illetve a Camelparkon megjelenő HDSentinel linkeknek köszönhetően máris javultak a kereső pozíciók. Nem állítom, hogy kizárólag csakis emiatt, de állítom, hogy ennek is köze van hozzá. Szuper!