Kezdjük a Google PageRank és ált. linkerősség lekérdezéssel, amely gyors analízis egy perc alatt:

A www.hdsentinel.com Google PageRank értéke: PageRank: 3/10

Keresõ motor Link (Backlinks)
Google "public" DataCenter 6
Google "updated" DataCenter 6
MSN/Live "domain" keresés 434
Altavista "Linkdomain" lekérdezés 410
Netkezdõ.hu "Link" lekérdezés  
Yahoo "Link" lekérdezés 124
Yahoo "Linkdomain" lekérdezés 384
Yahoo "deeplink" arány 67.71%

A Google PageRank jelenleg 3, amely egy jó alap, azt jelzi, hogy a Google már komolyan veszi az oldalt, de ez teljesen átlagos, ezzel nehéz kiemelkedő eredményt elérni. Csinálunk belőle inkább PR4-et!

Google Backlinks: 6, na itt a bibi, többek között ezért is csak PR3 az oldal, hacsak nem bombaerősek (PR5-PR6 oldalakról) a jegyzett linkek. A Google "nem vallja be" a tényleges linkek számát, ám azért következtetni lehet a lap "erősségére". A tényleges backlinks számot a Google Webmaster Tools mutatja meg.

Bing, MSN, AltaVista és Netkezdő.hu: érdekes, megnézheted milyen linkeket tartanak számon, de nem meghatározó fontosságú adatok. Ezek a keresők töredék forgalmat generálnak a Google és Yahoo-hoz képest. A többi keresőbe eszedbe se jusson regisztrálni, engedd, hogy azok találják meg a weblapod!!!

A Yahoo Site Explorer viszont nagyon fontos: 124 és 384 - a Yahoo tényleg "bevallja" a linkek számát. Meggyőzőbb lenne, ha 1000 fölött lennének ezek az értékek. A "Link" a kezdőlapra mutató linkek száma, a "Linkdomain" a domainre mutató összes linkek száma, tehát a kettõ különbsége a domainre, de nem kezdőlapra mutató linkek, azaz a deeplinkek száma. Ennek aránya az összeshez a "Yahoo deeplink arány", jelen esetben 67% azt mutatja, hogy a meglévő linkek döntő többsége nem a kezdőlapra mutat! Többek között ezért is alacsony a kezdõlap PageRank értéke! Később megvizsgáljuk, szerencsés-e ez így.
Megjegyzés: minden Yahoo lekérdezés a "-site:domain" kapcsolóval történt és történik, mert csak a külsõ linkekre vagyunk kíváncsiak.

A jelzett értékekre kattintva megnézhetjük a konkrét linkeket és megvizsgálhatjuk, minden link szerepel-e, melyeket "létrehoztunk". Amelyek nem szerepelnek, ott utána kell járnunk, miért nem láthatók elsősorban a Yahoo listán. Ne feledd: türelem, türelem, türelem - hetekig, hónapokig tart, amíg egy-egy új link megjelenik a backlinks találati listán!


A folytatásban mélyebb backlink analízist csinálunk.